Zeefdruk

Mokken

Full colour bedrukte mokken, mokken met individuele namen, al vanaf 1 stuks. Wij bedrukken uw bedrijfsnaam, logo, eigen tekst, individuele namen, zelf bedachte teksten, foto en tekening op een breed assortiment mokken.

T-Shirts

Wilt u T-shirts laten bedrukken met uw logo, slogan, of heeft u een eigen ontwerp? Bij Printed Presents hebben wij een ruim assortiment T-shirts. Of u nu op zoek bent naar een V-hals, rollneck, ronde hals, polo of tanktop, wij hebben het allemaal.

Alupanelen

Door middel van sublimatiedruk leveren wij aluminiumpanelen met een full colour bedrukking. Naast logo’s en tekst, printen wij ‘weerbestendig’ uw waarschuwingsbord, plattegrond of naamplaat. Eventueel voorzien van boorgaten. Ook een foto kan worden gesublimeerd op een aluminium paneel welke eventueel middels ringen gecombineerd kunnen worden.

Transfer zeefdruk is eigenlijk het drukken van een veredelde sticker voor met name (kunstmatige) textiel ondergronden, zoals katoen, polyester, nylon, PU, (kunst) leer en zachte PVC.

Transferdruk is een indirecte druk. Dit houdt in dat wij uw tekst of logo in spiegelbeeld drukken op een speciale folie. De bedrukking wordt vervolgens voorzien van een lijmlaag welke door middel van versmelting hecht aan het artikel.

Zeefdruk transfers vallen onder onze conventionele druktechniek. Hier is een op transparante film geprinte tekst of logo de basis van het eindproduct. De film wordt onder vacuüm belicht op een zeefraam met een lichtgevoelig laag. Het zeefraam is een met gaas bespannen aluminium raam. Dit gaas heeft minuscuul kleine mazen. Met een rakel wordt het raam voorzien van een dunne lichtgevoelige laag.

Bij het belichten, met een speciale UV lamp, hard alles wat op de film niet zwart is uit. Met een hoge drukspuit wordt dit niet uitgeharde deel schoongespoten waardoor de mazen in het zeefraam open gaan.

Met een rakelschep wordt de inkt over het in de zeefmachine geplaatste zeefraam gestreken. Onder het zeefraam wordt de folie in een aanleghoek geplaatst. Wanneer het raam op de folie ligt wordt met een rubberen rakel de inkt door de open mazen gedrukt op de folie.

Na het drukken wordt de lijmlaag aangebracht. De lijm, granulaat, is een zeer fijne poeder welke in de natte inkt wordt gestrooid. Tot slot wordt het geheel gedroogd in een speciale droogtunnel.

De bedrukte folie wordt onder een hitteplaat (pers) op het artikel gelegd. Wanner de pers wordt gesloten smelt de lijmpoeder aan het artikel. Na het openen van de pers wordt de folie van het artikel getrokken en is het product bedrukt.

Ook bij conventionele transfer zeefdruk geldt dat elke kleur een aparte drukgang is. Wanneer uw logo meerdere tegen elkaar liggende kleuren bevat, wordt elke kleur gedroogd in de droogtunnel. Daarna wordt een transparante laag gedrukt over het geheel waarin de lijmpoeder wordt gestrooid.

Transferdruk is alleen mogelijk op flexibele materialen.

Printed Presents

Drukkerij van alles. Misschien wel de beste omschrijving van onze werkzaamheden. Of het nu recht, rond, bol of hol is. Gemaakt van plastic, aluminium, hout of stof, wij bedrukken het in één of meerdere kleuren.

Met één van onze technieken, tampondruk, transferzeefdruk, sublimatiedruk of digitaaldruk vinden wij met elkaar altijd een manier om het door u aangeleverde artikel te bedrukken met de door u gewenste tekst of logo.

Bedrukken van uw artikelen

In onze drukkerij in Steenwijk, in de kop van Overijssel, beschikken wij over een grote verscheidenheid aan machines. Tampondrukmachines, één en twee kleuren, vlakzeefmachines, wide format printer, sublimatieprinter, UV vlatbad printer en digitale transfer printer. Voor het overzetten van onze transfers hebben we verschillende transferpersen staan. Tot slot hebben we ovens staan om keramische producten te bedrukken.

Naast de promotionele markt, waar onze ‘roots’ liggen drukken wij voor de industriële markt bedieningspanelen, knoppen, toetsen, kappen, displays, enz. Voor de souvenir markt hebben wij in onze webshops een breed scala aan producten welke zeer goed inzetbaar zijn als souvenirartikel in uw winkel, museum of (pret)park. Zelfs bij kleine aantallen kunnen wij uw souvenir zo een heel persoonlijk (plaatselijk of regionaal) tintje geven.

Ook op de werkkeding markt zijn wij actief. Met onze nieuwe digitale techniek printen wij transfers geschikt voor werkkleding welke bestand zijn tegen chemische reiniging. Ook hiervoor kunt u terecht in één van onze webshops.

Voor de tussenhandelaar, maar ook voor de eindgebruiker hebben wij een groot assortiment artikelen welke wij individueel kunnen printen met uw eigen persoonlijke tekst, individuele namen of een aan te leveren foto.