Tampondruk

Mokken

Full colour bedrukte mokken, mokken met individuele namen, al vanaf 1 stuks. Wij bedrukken uw bedrijfsnaam, logo, eigen tekst, individuele namen, zelf bedachte teksten, foto en tekening op een breed assortiment mokken.

T-Shirts

Wilt u T-shirts laten bedrukken met uw logo, slogan, of heeft u een eigen ontwerp? Bij Printed Presents hebben wij een ruim assortiment T-shirts. Of u nu op zoek bent naar een V-hals, rollneck, ronde hals, polo of tanktop, wij hebben het allemaal.

Alupanelen

Door middel van sublimatiedruk leveren wij aluminiumpanelen met een full colour bedrukking. Naast logo’s en tekst, printen wij ‘weerbestendig’ uw waarschuwingsbord, plattegrond of naamplaat. Eventueel voorzien van boorgaten. Ook een foto kan worden gesublimeerd op een aluminium paneel welke eventueel middels ringen gecombineerd kunnen worden.

Tampondruk is de meest flexibele druktechniek. Met tampondruk kunnen wij alle ‘harde’ ondergronden in elke vorm drukken.

Met tampondruk wordt uw tekst of logo aangebracht door de inkt vanaf een clichéplaat met een rubberen stempel, de tampon, over te brengen op het artikel. Tampondruk is een conventionele techniek waar enige voorbereiding noodzakelijk is. De clichéplaat, een aluminium plaatje voorzien van een lichtgevoelige laag, wordt belicht met daarop een transparante film waarop uw tekst of logo in zwart is geprint. Door deze samen onder vacuüm te belichten met UV lampen, hard de lichtgevoelige laag uit op de plaats waar de film geen zwarte inkt heeft.

Na het belichten wordt het cliché uitgewassen met een speciale vloeistof waardoor het ‘zachte’ niet uitgeharde deel, uw tekst of logo, wordt uitgediept. Na het uitwassen wordt het cliché verdere uitgehard onder de UV lampen.

Nadat het cliché in de machine is geplaatst, wordt de op kleur gemengde inkt vanuit een inkt bakje met een spatel over het cliché gestreken. Vervolgens trekt een mes de inkt terug naar de inkt bak, waarbij het uitgediepte deel, uw tekst of logo, vol blijft staan met inkt. Het rubberen stempel, de tampon, neemt deze inkt op en drukt deze vervolgens op het voor de machine in een mal geplaatste artikel.

Voor elke kleur is een drukgang vereist. Met één van onze machines kunnen we twee drukgangen achter elkaar drukken waardoor ook niet aan te leggen artikelen in twee kleuren gedrukt kunnen worden. Alle aan te leggen artikelen kunnen in meer dan twee kleuren gedrukt worden.

Het nadeel van tampondruk is dat er een beperkt drukformaat mogelijk is. Onze clichéplaten zijn maximaal 25 x 10 cm waar rondom een vrije rand moet worden gehouden. Daarnaast hangt het maximale drukformaat af van vorm en materiaal van het te bedrukken artikel.

Met tampondruk kan er alleen een dunne laag inkt worden aangebracht waardoor poreuze artikelen minder geschikt zijn voor tampondruk.

Printed Presents

Drukkerij van alles. Misschien wel de beste omschrijving van onze werkzaamheden. Of het nu recht, rond, bol of hol is. Gemaakt van plastic, aluminium, hout of stof, wij bedrukken het in één of meerdere kleuren.

Met één van onze technieken, tampondruk, transferzeefdruk, sublimatiedruk of digitaaldruk vinden wij met elkaar altijd een manier om het door u aangeleverde artikel te bedrukken met de door u gewenste tekst of logo.

Bedrukken van uw artikelen

In onze drukkerij in Steenwijk, in de kop van Overijssel, beschikken wij over een grote verscheidenheid aan machines. Tampondrukmachines, één en twee kleuren, vlakzeefmachines, wide format printer, sublimatieprinter, UV vlatbad printer en digitale transfer printer. Voor het overzetten van onze transfers hebben we verschillende transferpersen staan. Tot slot hebben we ovens staan om keramische producten te bedrukken.

Naast de promotionele markt, waar onze ‘roots’ liggen drukken wij voor de industriële markt bedieningspanelen, knoppen, toetsen, kappen, displays, enz. Voor de souvenir markt hebben wij in onze webshops een breed scala aan producten welke zeer goed inzetbaar zijn als souvenirartikel in uw winkel, museum of (pret)park. Zelfs bij kleine aantallen kunnen wij uw souvenir zo een heel persoonlijk (plaatselijk of regionaal) tintje geven.

Ook op de werkkeding markt zijn wij actief. Met onze nieuwe digitale techniek printen wij transfers geschikt voor werkkleding welke bestand zijn tegen chemische reiniging. Ook hiervoor kunt u terecht in één van onze webshops.

Voor de tussenhandelaar, maar ook voor de eindgebruiker hebben wij een groot assortiment artikelen welke wij individueel kunnen printen met uw eigen persoonlijke tekst, individuele namen of een aan te leveren foto.